Reminder: Forums are intended for user-to-user support and discussions. Official support replies are not guaranteed.

Gate Assignments

Official Support Forum
Post Reply
Clearjet
Posts: 4
Joined: Wed Aug 25, 2021 3:28 pm
Reputation: 0
United States of America

Gate Assignments

Post by Clearjet » Wed Aug 25, 2021 3:50 pm

Howdy...

Not sure if this is a FB issue or not, but I am starting here because it only seems to happen at the FB airports.

KSFOHD as an example: After landing in any of my passenger planes and switching to Ground Control and requesting Taxi to Gates, instead being assigned a passenger gate like B31, it sends me to the north side of the airfield to what appears to be a cargo terminal...

Is that something your scenery controls within P3Dv5.2.22 ?

Thanks in advance,
Clearjet

User avatar
SammyH
Posts: 1858
Joined: Sun Jul 20, 2014 7:12 am
Reputation: 136
Location: Naval Air Station Lemoore
United States of America

Re: Gate Assignments

Post by SammyH » Thu Aug 26, 2021 7:54 am

We will look into your reported issue. First time I have heard anything about parking assignment issues.

Do you have any AI programs running that would alter the AFCAD in anyway or overwrite ours?
Sammy Holmes
Flightbeam Staff

i7-8700K Coffee Lake 4.80GHz - EVGA GTX 1080ti SC2 - 32GB G.SKILL Ripjaws V Series (4x8GB) - GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7 - EVGA 80+ Gold 1000 Watt PSU - Windows 10 Pro - Thermaltake Liquid Cooling - 1TB SSD - P3Dv4.5

Clearjet
Posts: 4
Joined: Wed Aug 25, 2021 3:28 pm
Reputation: 0
United States of America

Re: Gate Assignments

Post by Clearjet » Fri Aug 27, 2021 2:12 pm

The timestamp on the AFCAD shows 4/9/2020. I just built this computer on 4/11/2021 so it doesn't look like it has been modified.

I do use UTLivev2 and GSX. I also have MegaScenery UltraResSanFrancisco installed, but when I "Start Troubleshooting" in the manager, it doesn't flag any conflicting .bgl's. It did however, bark profusely about the MS UltraRes Phoenix with your KPHX installed.

I will test by disabling the MS scenery and disabling UTLivev2 and see if that makes any difference.

User avatar
SammyH
Posts: 1858
Joined: Sun Jul 20, 2014 7:12 am
Reputation: 136
Location: Naval Air Station Lemoore
United States of America

Re: Gate Assignments

Post by SammyH » Mon Aug 30, 2021 7:31 pm

Yes, any traffic application you install will cause issues like this. I am not saying specifically that it is in this instance. I would definitely do a general search on your computer for anything related to SFO and see what pops up in the form of AFCADs etc. Don't just search the sim folder, search your entire drives because those traffic programs store files all over the place.
Sammy Holmes
Flightbeam Staff

i7-8700K Coffee Lake 4.80GHz - EVGA GTX 1080ti SC2 - 32GB G.SKILL Ripjaws V Series (4x8GB) - GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7 - EVGA 80+ Gold 1000 Watt PSU - Windows 10 Pro - Thermaltake Liquid Cooling - 1TB SSD - P3Dv4.5

Clearjet
Posts: 4
Joined: Wed Aug 25, 2021 3:28 pm
Reputation: 0
United States of America

Re: Gate Assignments

Post by Clearjet » Tue Aug 31, 2021 11:41 am

Uninstalled both UTLive2 and the MS HD scenery and no change. Took a short hop from KOAK to KSFO in my PMDG 737NGXu, landed on 28L. Asked for a gate and hey gave me Romeo5, which is a Heavy gate on the north side according to GSX.

https://drive.google.com/file/d/15soqFE ... yM9wh/view

User avatar
SammyH
Posts: 1858
Joined: Sun Jul 20, 2014 7:12 am
Reputation: 136
Location: Naval Air Station Lemoore
United States of America

Re: Gate Assignments

Post by SammyH » Mon Sep 06, 2021 7:31 am

Did you ensure that all the files for those applications were removed? This is one of the biggest issues with traffic programs, even when uninstalling them they leave files behind.

If all the files are gone, I'm not sure what your issue can be.
Sammy Holmes
Flightbeam Staff

i7-8700K Coffee Lake 4.80GHz - EVGA GTX 1080ti SC2 - 32GB G.SKILL Ripjaws V Series (4x8GB) - GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7 - EVGA 80+ Gold 1000 Watt PSU - Windows 10 Pro - Thermaltake Liquid Cooling - 1TB SSD - P3Dv4.5

hero93
Posts: 246
Joined: Sun Aug 01, 2010 10:52 pm
Reputation: 2
Location: EDDM
Germany

Re: Gate Assignments

Post by hero93 » Wed Oct 20, 2021 10:00 am

For default ATC, your user aircraft needs the line "atc_parking_codes=XXX" in the respective flightsim section of the aircraft.cfg.
XXX should be the code representing the texture, e.g. UAL for United.
Sadly most repaints don't come with this line by default. I never understood why...

I'd recommend not to use default ATC, at least after your arrival.
Daniel Scherer

Clearjet
Posts: 4
Joined: Wed Aug 25, 2021 3:28 pm
Reputation: 0
United States of America

Re: Gate Assignments

Post by Clearjet » Sun Nov 21, 2021 12:32 pm

hero93 wrote:
Wed Oct 20, 2021 10:00 am
For default ATC, your user aircraft needs the line "atc_airline=XXX" in the respective flightsim section of the aircraft.cfg.
XXX should be the code representing the texture, e.g. UAL for United.
Sadly most repaints don't come with this line by default. I never understood why...

I'd recommend not to use default ATC, at least after your arrival.
Thanks... for PMDG aircraft the line is atc_parking_codes=

hero93
Posts: 246
Joined: Sun Aug 01, 2010 10:52 pm
Reputation: 2
Location: EDDM
Germany

Re: Gate Assignments

Post by hero93 » Tue Nov 23, 2021 9:44 am

Clearjet wrote:
Sun Nov 21, 2021 12:32 pm
Thanks... for PMDG aircraft the line is atc_parking_codes=
You are right and this is of course the correct line for any user aircraft.
I corrected my post. I must have been in a hurry.
Daniel Scherer

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests